jul 05, 2017
Den 27. februar i år var det National Pandekagedag, og mange hjem rundt omkring samlede sig om delikate pandekager til aftensmad eller aftenkaffen. Det behøver dog ikke være Pandekagedag for at kunne servere de udsøgte flade kager, og her kan du finde 3 slags, som du med sikkerhed vil elske at spise eller servere for dine gæster.
Bananpandekager som morgenmad
Disse pandekager kan laves om aftenen og opbevares på køl til om morgenen, hvor de nemt kan lunes let og spises i selskab med en god kop kaffe.
Ingredienser:
- 1 banan
- 1 æg
- 5 mandler
- 1 spsk. kokosmel
- Kokosolie til stegning
- Blend mandler og kokosmel i en minihakker.
- Tilføj banan og æg og blend godt.
- Smelt kokosolie på en pande og sæt små klatter dej på til minipandekager.
- Server med skyr og friske bær.
Brunchpandekager med havre
Velsmagende små pandekager, der er oplagte at servere på brunchbordet en rolig søndag formiddag.
Ingredienser:
- 2 dl havregryn (helst finvalsede)
- 2 dl mælk (brug gerne kærnemælk)
- 1 dl hvedemel
- 2 æg
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. kardemomme, stødt
- Drys salt
- 2 spsk. fedtstof
- Iblødsæt havregrynene i mælken i et kvarter.
- Bland mel, æg, sukker, natron, kardemomme og salt.
- Pisk blandingen i havremælksblandingen.
- Tilføj fedtstoffet og pisk dejen glat.
- Steg pandekagerne på panden. Der bliver 10-14 pandekager alt efter størrelse.
Majspandekager til frokost
Super sunde pandekager, der er perfekte til børnenes madpakke.
Ingredienser:
- 2 tsk. olivenolie
- 140 gram majs
- 1 tsk. bagepulver
- 4 spsk. mælk
- 4 spsk. hvedemel
- 2 æg
- 50 gram frisk spinat
- 2 forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 tsk. smør
- 4 spsk. skyr
- Fjern kerner fra peberfrugten og skær i små tern.
- Skær forårsløget i små ringe.
- Skyl spinaten grundigt og tør den.
- Bland æg sammen med mel, mælk og bagepulver.
- Vend de søde majs i dejen.
- Steg de små pandekager på en pande (gerne en blinispande).
- Server dem lune med skyr, peberfrugt og forårsløg.