Få mere tid med din familie

Du kender måske det med, at du og din familie kommer ind i en rutine, hvor I hver især lever jeres eget liv. I spiser morgenmad hver for sig, fordi I har travl, I tager på skole eller på arbejde, tager til hver sine fritidsaktiviteter, børnene laver lektier og du står i køkkenet og ordner samtidig lige vasketøjet. Lige pludselig er dagen bare gået, og I har egentlig ikke set det store til hinanden. I har måske være tæt på hinanden flere gange, men har I overhovedet været rigtigt sammen? Sådan ender det for mange børnefamilier. Det kan være svært at finde tiden til at være sammen, men i virkeligheden handler det bare om prioritering.

Koordinér jeres aftaler

Én af grundene til, at I ikke ser så meget til hinanden, kan være fordi, I ikke planlægger jeres aftaler godt nok. Hvis dit barn går til svømning torsdag eftermiddag, men du vælger at handle ind onsdag eftermiddag, er der pludselig to eftermiddage, hvor I ikke er samlet. Hvis I i stedet prøver at koordinere det så vidt muligt. Hvis du ved, at ingen af dine børn er hjemme om mandagen, så prøv at læg din aftale med din kollega på samme tidspunkt.

Få privat rengøring

Når man i forvejen ikke har meget tid, er det ikke det fedeste at skulle bruge tiden på at gøre rent derhjemme. Når du endelig har noget tid derhjemme, er det øv at skulle gøre rent, når du kunne være sammen med din familie. Få privat rengøring og spar tid.

Vær sammen om dagligdagsopgaver

Hvis du har problemer med både at få tid til dagligdagsopgaver og nærvær med din familie, er der intet i vejen for at kombinere de to. Hiv f.eks. dine børn med ud i køkkenet, så I kan være sammen om det i stedet.