Få flere muligheder for USB-tilslutning

Mange kender måske situationen, hvor man ønsker at have flere enheder tilsluttet til sin computer, men man bliver begrænset af, hvor mange USB-porte der er indbygget i computeren. Det kan være at du vil have tilsluttet et kamera, en smartphone eller noget andet, men det kan du ikke samtidigt med, at du har tilsluttet din mus og din eksterne harddisk, som billederne skal overføres til, fordi din computer kun har to USB-porte som standardudstyr.

En løsning på dette problem kan være at købe en USB-hub, som indeholder flere USB-porte der kan tilsluttes gennem én af computerens USB-porte. Dermed kan man i en hub typisk få 2-7 ekstra porte, som man nemt kan slutte sine enheder til. Men der er mange muligheder, og det kan være svært at finde ud af, hvilket produkt man skal vælge, når der både findes produkter til USB 2.0, USB 3.0 eller USB C.

 

Hvad er forskellen på de forskellige USB-porte?

Forskellen mellem de forskellige typer af USB-porte er i bund og grund, hvilken hastighed de er i stand til at overføre data med. Typen af porte, som man skal benytte, er afgjort af, hvilke porte ens computer benytter.

Den ældste USB-type, som stadig benyttes i computere i dag, er USB 2.0, som tilbage i tiden var meget imponerende i forhold til dens forgænger, fordi den kunne lave dataoverførsel med en rigtigt høj hastighed. Sidenhen er der dog kommet den nyere USB 3.0, som kan overføre data op til ti gange hurtigere end USB 2.0-porten, hvilket er en markant forskel i hastigheden. Samtidigt har den nyere type den fordel, at den i modsætning til den tidligere type både kan overføre data til og fra computeren på samme tid, men alligevel er det stadig USB 2.0, som er standarden i dag.

Helt anderledes er den nye USB C-type, som dog ikke bliver brugt ret mange steder endnu. Denne nye type er hurtigere og har mange flere funktioner end blot dataoverførsel, da der også kan tilsluttes eksempelvis netværks- og strømkabler til computeren.

 

Spar strømmen på din computer

Hvis man er træt af, at ens USB-hub trækker strøm fra computeren, kan det være en ide at købe en strømstyret enhed, da denne tilsluttes en stikkontakt. Således kan ens computer arbejde længere tid, men det kan være en ulempe, at der er endnu flere ledninger at holde styr p

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *