Gode og sunde snacks, der gør dit blodsukker stabilt

Udover de 3 store hovedmåltider, vi hver dag skal spise, er det også vigtigt at huske de små mellemmåltider eller snacks, som er med til at stabilisere blodsukkeret og holde den værste sult nede. Snacks er ikke ens betydende med usunde sukkersager, for det vil blot få blodsukkeret til at svinge op. Læs med nedenfor og lad dig inspirere af snacks, der er sunde og er lige til at tage med i farten.

Det skal du vide, inden du snacker den

Mange vil umiddelbart ikke antage vand som en snack, og egentlig er det heller ikke en snack, men i og med en dehydreret krop kan føre til lækkersult, er det vigtigt at huske at drikke et glas vand i ny og næ.

Derudover er motion også en vigtig faktor for at regulere din sult og spisetrang. 10.000 skridt om dagen eller en løbetur på 45 minutter vil få dine muskler til at være opgraderet og dit stofskifte bliver stabilt.

Vær også godt forberedt og køb bøtter, hvor du kan opbevare grøntsagsstænger i op til flere dage af gangen. Så er det nemt at tage en bøtte med i tasken, når du skal på farten.

”Ud af døren i en fart”-snacks

Vi kan ofte have travlt med at komme ud af døren, hvad end det drejer sig om træning, arbejde, hente børn eller indkøb. Nogle gange kan vi have brug for en hurtig snack, der kan være med til at hole blodsukkeret nede eller stabilt, indtil vi skal spise et hovedmåltid.

Mandler med smag:
Saltede mandler laves ved at opløse salt i kogende vand, iblødsætte dem i 20 minutter og bage dem i ovnen på 150 grader i 20-25 minutter.
Lakridsmandler kan du lave ved at putte mandler og lakridspulver i en plasticpose og ryste godt, så pulveret lægger sig på mandlerne.

Æblesnacks:
Skær et æble ud i både og put i en pose tilført 1/4 tsk. kanel, lakridspulver eller anden favoritkrydderi og ryst.

Du kan også skære æblet ud i meget tynde skiver og tørre dem i ovnen med lidt kanel over. Knasende sprøde og sunde.

Sund banan-is:
Bananer er søde og slikagtig i smagen. Blend en moden banan og bland med kokosmel. Frys ned i en lille beholder og tø den stille op, når sliksulten melder sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *