Godt råd til at holde styr på alle dine opskrifter

Hvis du har en hel masse opskrifter på din telefon, ipad og på papir, som du roder lidt rundt i, hver gang du skal have en bestemt opskrift, så kan det være, du skal samle dem alle et sted, så du lettere kan finde rundt i dem. Det kan for eksempel hjælpe at samle og sortere efter kategorier: En kategori til forretter, en kategori til hovedretter og en kategori til desserter. Hvis du udskriver de opskrifter, du har elektroniks, kan du lave din egen kogebog, som kun har dine yndlingsopskrifter. Du behøver ikke andet end en hulmaskine og et ringbindfor at lave din helt egen personlige kogebog.

Din egen kogebog lige efter dit hoved

Ikke nok med at de opskrifter, du vælger at tilføje din kogebog, er efter din smag, du kan også vælge at opbygge og udsmykke din kogebog efter din egen smag. Du kan med andre ord lave det hele lige efter dit eget hoved. Når du vælger at lave din kogebog i et ringbind, kan du også senere tilføje flere opskrifter, og sætte dem ind lige der, hvor du vil, uden at det er besværligt eller problematisk.

Inddel alfabetisk eller efter forberedelsestid

Når du selv laver din egen kogebog, kan du selv bestemme, hvilke kategorier du deler ind i. Det kan for eksempel være en fordel at have et lille kapitel, der kun har ”one pot opskrifter”, som betyder, at alt skal ned i én gryde. Det er smart til de dage, hvor du ikke orker at have gang i flere ting på én gang. På samme måde kan det være en fordel at have en kategori, der hedder ”retter der kan laves på under en halv time”. Ligeledes kan det være fedt at have et kapitel med luksusretter, der skal forberedes dagen inden. Tænk over kategorier, du godt kunne tænke dig, og start din egen kogebog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *