Rutiner og gøremål tilhører din hverdag. Fra vækkeuret, der ringer om morgenen til tandbørstningen om aftenen. Der indimellem har du alt det andet, som du skal huske på – legeaftalen med børnehavekammeraten og ballettimen, hvor du glemte at aflevere drikkedunken sammen med barnet. Alle dage er ikke ens, men alligevel indeholder de mange af de samme gøremål. Ét af dem er aftensmaden. Det er måske der, hvor du samler familien om spisebordet for at drøfte dagen og måske planlægge morgendagens planer. Med en travl hverdag har du måske ikke det største overskud til at gøre aftensmaden til noget særligt, men gå ind på foodtv.dk. Der kan du få inspiration til, hvordan du kan gøre din hverdagsmad lækkert.
Hurtigt og nemt
Inspirationen til hverdagsmaden kan du tage med dig ud i dit eget køkken. Det er ikke sikkert at dagens gøremål indbyder til den helt store kreation til aftensmaden, men det betyder ikke, det behøver være kedeligt. Med nemt og hurtigt hverdagsmad kan du fremtrylle en lækker ret, som hele familien vil sætte pris på. Uanset hvad humøret er til, så kan du lave lækre salater med rester fra grønsagsskuffen i køleskabet eller en one-pot-pastaret, der er lavet med dine yndlingsingredienser og næsten ingen opvask. Du kan altså få lavet aftensmad på cirka 20 minutter, hvilket er hurtigt og nemt.
Tips og tricks
Med en hurtig omgang aftensmad i sigte er det vigtigt, at du sørger for at have alle dine ingredienser fra begyndelsen af. Hvis du hver dag skal ned i den lokale brugs for at hente de manglende ingredienser, bliver aftensmaden ikke en hurtig og nem omgang. Et godt tip er derfor, at du får lavet en madplan til ugen, hvor du noterer dig, hvad du mangler til ugens retter. Det vil spare dig for en masse tid i supermarkeder i ugens løb. Et andet godt tip, hvis du har overskuddet til det, er, at du er kreativ med hensyn til anretningen af maden. Lav en flot og indbydende anretning en gang imellem, og familien vil få en dejlig madoplevelse.
Nogle af de tricks du kan anvende i dit køkken, når det skal gå lidt stærkt med at få mad på bordet til den sultende familie, er en anderledes måde at skære cherrytomater på – det kan være tomaterne til tunsalaten, bulgursalaten eller tomatsalaten. Du placerer dine cherrytomater på en flad tallerken, hvorefter du ligger end en flad tallerken ovenpå den med cherrytomaterne. Én af dine mange skarpe knive skærer du dernæst gennem åbningen, der er mellem de to flade tallerkener. Cherrytomaterne bliver på denne måde halveret på én og samme gang. Et andet trick er, når aftensmaden står på hakkebøf, kan du med fordel tage farsen og rulle det sammen til en pølse. Dernæst skærer du det antal bøffer, du skal bruge i nogenlunde samme tykkelse. Kødet beholder sine fibre, idet du ikke står og ælter kødet. Små tips og tricks til at gøre din hverdag lidt lækre med noget god mad.