Guide: Brug de gamle og populære sange på nye og spændende måder

De gamle, kendte og populære sange såsom ’I skovens dybe stil ro’, ’Midsommervisen’ og lignende lever i bedste velgående, da de benyttes ved mange forskellige lejligheder, hvilket der også er en god grund til. Sangene er gamle, men de giver stadig mening den dag i dag, og mange af sangene har også en god historie, som man også vil blive fascineret af at kende. Herudover bærer de store sangskrivere, der har lavet disse populære sange, også rundt på gode og inspirerende historier, som også vil være værd at kende til.

Forskellige selskabslege med Grundtvig, Oehlenschläger, Andersen og mange andre

Men kan man benytte de gamle sange til andet end det, de måske var tiltænkt dengang, de blev skrevet? Det kan man i stor stil, og det er ydermere muligt at benytte dem på mange forskellige måder, og det kunne eksempelvis være i forskellige selskabslege, hvor man let kan implicere disse traditionelle sange samt deres tekster. Man kunne eksempelvis lave en associationsleg, hvor man på baggrund af at kende en sang skal tegne en tegning, der illustrerer sangen på bedst mulig vis. Denne kan man også vende en smule om ved at lave nogle billeder, der giver associationer til nogle sange, hvorefter det for de deltagende at gætte, hvilken sang der er tale om. For eksperterne kan man også vælge at lave en lille quiz, hvori der indgår nogle forskellige spørgsmål omkring sangen i forhold til, hvem der har skrevet sangen, i hvilken periode de er skrevet, hvad de er blevet benyttet til eller lignende.

Syng i fællesskab og forbedr sammenholdet

Det er også muligt at benytte de forskellige sange til at forbedre et fællesskab, hvilket eksempelvis kunne gøres ved at synge de forskellige sange danske tekster, når man er samlet i et fællesskab. Her kunne man passende også lave nogle traditioner for, at man hver gang, man er sammen, synger en given sang eller blot en strofe heraf. I eksempelvis militæret er det sommetider god etikette, at man synger ’I østen stiger solen op’ om morgenen, når man er på gåtur om morgenen, hvilket også er noget, man kan få god inspiration af. Man ser det eksempelvis også til Sankt Hans, hvor man oftest synger ’Midsommervisen’, når heksen bliver brændt af, og således kan man også selv lave nogle gode traditioner med sang i familien, med vennerne eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *