Sådan finder du den rigtige a-kasse til dig

En a-kasse er et utroligt vigtigt sikkerhedsnet at have i hele dit arbejdsliv, også selvom du føler dig sikker i din stilling. Som de sidste par år har vist os, så kan ingen af os i virkeligheden forudsige, hvad der kommer til at ske i fremtiden – og du ved aldrig, om det kommer til at gå ud over din ansættelse, din omsætning, din mulighed for at finde kunder eller noget andet. Det er en type forsikring, der griber dig økonomisk, hvis arbejdet ryger, så du ikke skal bekymre dig om husleje, mad og andre nødvendigheder. Så får du i stedet mulighed for at fokusere på at finde det helt rigtige næste job og komme godt videre i dit arbejdsliv.

Ja, den rigtige a-kasse er vigtig – men når det så er sagt, hvordan finder man den så? Læs videre og få vores forholdsvist simple råd til det.

Sammenlign landets a-kasser

Det virker måske åbenlyst, men forbavsende mange glemmer rent faktisk at undersøge markedet, inden de vælger deres a-kasse. Det kan du gøre ved at sammenligne de forskellige i landet – få mere info.

Når man tager i betragtning, hvor mange penge, du kommer til at betale fast for at forsikre dig, virker det helt skørt – især fordi, der er stor forskel på både kontingentets størrelse og den faglige sparring og de kurser, muligheder for rådgivning m.m., du får for dine penge hos hver udbyder. F.eks. er det ikke fordi f.eks. Akademikernes A-kasse ikke ville kunne opfylde en arbejdsløs journalists basale behov – men rent fagligt ville de klart få mere ud af at vælge Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog (AJKS). Her har de fagfolk med indgående kendskab til deres egen branche lige ved hånden og kan få kvalificeret sparring, relevante kurser og et netværk, de kan bruge til at finde nye jobmuligheder. Så bare rolig, der er helt sikkert også en a-kasse, der passer perfekt til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *