Det er efterhånden de færreste kendte stjernekokke, der ikke udgiver egne kogebøger. Flere af dem har tilmed deres egne Tv-shows. Førstnævnte er dog mere interessant i forhold til din egen madlavning. Du kan nemlig benytte dig af stjernekokkenes opskrifter, hvad end du blot søger inspiration eller du ønsker at følge disse opskrifter mere slavisk.
Mange danskere føler, at der ikke sker noget nyt i køkkenet. Det er typisk de samme 8-10 madretter, der blot kører i rotation. Derfor bliver det både trivielt og kedeligt efter et stykke tid. Er det noget, du kan genkende og noget, du ønsker at gøre op med, så skal du naturligvis søge ny inspiration. Det gør du typisk ved at finde lækre opskrifter.
Kogebøger og opskrifter for enhver smag
I dag findes der ganske enkelt så mange kogebøger og opskrifter på det danske marked, at der med sikkerhed kan sige, at der er noget for enhver smag. Det betyder også, at hvad end du ønsker at holde dig til et bestemt køkken eller du i stedet har et ønske om, at kunne udvide din kulinariske horisont med retter, du ikke tidligere har prøvet.
Endvidere, så findes der opskrifter, der blot kan tilgås gratis via nettet. Der er dog også mange opskrifter, der sælges i kogebøger, via apps eller øvrige platforme, som er udarbejdet af stjernekokke som f.eks. Jamie Oliver eller Gordon Ramsey. Der er også flere danske stjernekokke, der har udgivet kogebøger – det tæller Claus Meyer og Timm Vladimir.
Vær eksperimenterende – prøv noget nyt
Hvis du går på udkig efter nye opskrifter, så anbefales det, at du er eksperimenterende. Du bør naturligvis prøve nogle retter, du ikke tidligere har enten smagt eller lavet. Det er typisk markant sjovere at lave en ny madret, hvis du ved, at det ikke er noget, du har smagt før.