Vejen til veganer – sådan kommer du i gang

At være vegetar er ikke nogen yderligere stor ting, men de seneste år er der kommet mere og mere fokus på det veganske univers, hvor hele ens kost udelukkende er plantebaseret. Her er det både at undgå kød, fisk, mejeriprodukter fra dyr – med andre ord, alle råvarer kommer fra planteriget.
Flere og flere danskere har taget denne livsstil til sig, og mange vegetarer er gået over til nu også at være veganere. Der er flere gode grunde til at ændre sin kost til det mere plantefokuserede univers. Vores krop har ikke just brug for så meget kød, som vi ellers fylder den med hver dag, og det kan være årsag til flere sygdomme. Find gode tips til, hvordan du kommer godt i gang, hvis du selv vil prøve at ændre din kost til det mere plantebaserede.

Kend dig selv som en start

Som noget af det første du skal gøre, er at gøre op med dig selv, om du virkelig kan undvære den røde bøf, ægget på morgenbordet i weekenden eller den lækre skaldyrssalat til frokost. Der findes mange lækre veganske opskrifter, og det behøver ikke være kedelig kost, bare fordi det kommer fra planteriget. Vigtigst er dog, at du mærker efter og overvejer, om du vil gå 100 % ind til en vegansk livsstilsændring, eller om du blot vil supplere. På den måde er det lettere for dig senere, når du skal til at sammensætte din kost.

Søg inspiration

Der findes et hav af veganske blogs på nettet, og flere supermarkeder fører flere og flere veganske varer som er gode alternativer til kød, fisk osv.
Bryg en god kop kaffe og sæt dig foran computeren og oplev det store univers, der er inden for veganerlivet. Gå også på opdagelse i de større indkøbscentre, hvor der er specifikke afdelinger med veganske varer på hylderne. Der vil åbne sig en ny verden for dig.

Kast dig ud i det

Som en start kan det være svært at sammensætte maden korrekt, så begynd med at finde nogle opskrifter, du gerne vil smage. Du kan også lave en madplan, hvor du skriver ned, hvad du vil spise morgen, middag og aften, købe ind til en hel uge og på den måde være sikker på, at køleskabet er fyldt op med lækre veganske varer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *