Vil du gerne bruge mere tid med din familie?

I en hverdag hvor der er masser at se til, kender du måske det med, at der faktisk kan gå længe mellem, at du og din familie er rigtigt sammen. Når alle i familien har hver deres ting at se til i løbet af en dag, kan det være svært at koordinere, så der også bliver noget fællestid. Så hvordan kan du og din familie få noget mere tid sammen?

Vær sammen om praktiske opgaver

Når I bor som en familie, kan det ikke undgås, at der jævnligt er nogle huslige pligter, der skal klares. Der skal vaskes tøj, vasket op, gøres rent osv. I stedet for at klare den slags hver for sig, kan I gøre det til nogle fælles aktiviteter. På den måde kombinerer I hverdagens pligter med mere nærvær. Det er desuden også langt mindre surt at skulle klare huslige pligter, når I er sammen om det.

Handl ind og shop over nettet

Hvis børnene mangler noget nyt tøj, eller I mangler noget nyt til køkkenet, så kan der hurtigt gå en hel eftermiddag med at suse rundt i diverse forretninger for at lede efter det rigtige. Det er en eftermiddag, som du kunne have brugt med din familie i stedet. Derfor kan du i stedet gøre det til en vane at købe det meste over nettet, når I mangler noget. Det gælder faktisk alt fra babytøj til dagligvarer. Jo mere du køber over nettet, desto mere tid vil du spare.

Få en fælles kalender

Når alle i familien har hver deres aftaler i løbet af en uge, er der sjældent særlig stor sandsynlighed for, at I vil få tid til at være sammen med hinanden. Men hvis I laver en fælles kalender, så kan I forsøge at koordinere jeres aftaler så vidt muligt, så der også bliver tid til familietid.