Guide til et brag af en fest

Hvad skal der egentlig til for at holde en fantastisk fest? Det varierer i sagens natur, hvad vi lægger mest vægt på, men tre ting skal som minimum være opfyldt: dejlige gæster i festligt humør, gode fysiske rammer samt mad og drikke. Afhængig af hvilken type fest, man gerne vil holde, så kan en eller anden form for underholdning også anbefales. Som absolut minimum så sørg for at opdatere playlisten på mobilen og lav et område, der kan bruges til dansegulv. Er det en ren drengefest kan dansegulvet sandsynligvis kvittes, men ellers vær opmærksom på, at der er mulighed for dans og bevægelse. Holdes festen derhjemme, så kan det være en rigtig god idé at gøre god plads inden gæsterne kommer. På den måde virker man også som en velovervejet festvært, der har tænkt over aftenen, og hvordan den skal forløbe.

Gæsterne

De spændende gæster er et must og en selvfølgelighed. Det er dine familie, venner og bekendte, så selvfølgelig er de spændende. Ja, måske ikke altid, når det gælder familien, men udgangspunktet er okay. Ikke alle fester har brug for en bordplan, men hvis der er, så brug tid på at lave så god en plan som mulig. En god bordplan kan ofte sikre en god fest.

Hjemme eller ude?

Skal festen holdes hjemme eller skal den holdes ude? Det afhænger selvfølgelig først og fremmest af plads og hvor mange, man har invitereret. Har man plads til de gæster, man gerne vil have med, hvis man holder det hjemme eller skal man ud og leje lokaler. Begge dele kan have sin charme. Gode fysiske rammer om en fest kan ofte sikre, at folk har lyst til at være der, og dermed mindskes risikoen for, at nogle gæster skal tidligt hjem. Det er altid træls at have brugt tid og penge på at arrangere en fest, hvis folk næsten ikke kan vente med at komme væk derfra.

Drikke

I Danmark glemmer vi sjældent drikkevarene med alkoholprocenter, så ikke et ord om øl, vin og eventuel spiritus. Vi er mange gange lidt mindre dygtige til at huske, at man til en fest også skal have rigelig med ikke-alkoholiske drikke. Så glem ikke indkøb af vand, sodavand og danskvand. Der skal også være interessante drikkevarer til dem, der ikke nyder alkohol, om det er børn eller voksne. Ingen har lyst til at have arrangeret den fest, hvor onkel John endte med at køre spirituskørsel, fordi der ikke var tænkt på drikkevarerne uden procenter.

Find din lokale mad-ud-af-huset udbyder via nettet

Det kan sagtens have sin egen charme selv at lave maden til en fest, men husk at opveje besværet både i tid og penge i forhold til udbyttet. Mange gange kan det faktisk bedre betale sig økonomisk at få mad udefra. Hvis man for eksempel gerne vil have mad ud af huset i Herning, så kan man på websiden lemenu.dk søge på Herning, og vupti så kommer en liste op med steder, der sælger mad ud af huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *