Kvalitetstid hele familien kan lave i påsken

Påske er lig med hvide vintergækker, solgule påskeliljer, udklippede gækkebreve og syndige chokolade-påskeæg. Påsken er lig med forår og mildere vejrudsigter. Påskedagene er oplagt at tilbringe sammen med familien, og hvad end man er en storfamilie med flere børn, eller man er single og kan få lov at låne en fætter, kusine, en niece eller en nevø, så finder du her 4 sjove- og hyggelige indslag til påskens kreative aktiviteter.

Gæk, gæk, gæk

Hvad er påske uden et hjemmeklippet gækkebrev? Her kan både store og små være med. Køb ind med farverigt papir og gå i haven og pluk små vintergækker, som du putter i gækkebrevet og presser, når du folder brevet. En fin detalje til modtageren, som åbner brevet.
Klip i smukke mønstre og find søde digte, som du skriver efterfulgt af prikker, der svarer til dit navn.

Gem æg i haven

Gem en masse påskeæg i haven og lad børnene gå på æggejagt. Påskeharen har været på spil og børnene skal nu rundt og lede efter de mange æg. Har du ikke en have, kan du sagtens gemme dem rundt i boligen.

Pust æg og mal fine mønstre

At puste æg er ikke just noget for de små, men mens børnene sover, kan du puste dem, så de er klar til at blive malet, når de står op. Køb pensler, maling, fjer og blomster, som kan dekoreres på æggene. Gå evt. i en hobbybutik og køb små kroge, der kan sættes ned i de tomme, pyntede æg og hæng en snor i, som kan pyntes på fine forårsgrene.

Dyrene har været på spil

Gør det til en leg, før børnene kaster sig hovedkulds ned i slikskålen med de farverige marcipanæg. Lav små spor på stuegulvet eller i haven, der ligner, at små dyr har været på spil. Drys fjer ud eller klip små hvide papirsæg ud som lægges på gulvet og danner spor frem mod de forskellige slikæg, der er gemt i krogene. Lav små stopsteder, hvor børnene skal svare på nemme quiz-spørgsmål. Denne leg kan sagtens få et par timers hygge til at gå med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *