Opnå kvalitetstid med dine børn gennem madlavning

Tid og energi kan være noget af en udfordring i hverdagen for mange børnefamilier, og selvom vi gerne vil have mest mulig kvalitetstid med vores børn, kan det knibe med overskuddet og tiden. Selvom det langt hen af vejen kommer til at dreje sig om måske sure pligter og huslige gøremål, kan kvalitetstid faktisk kombineres hermed. Vi kigger nærmere på, hvordan du gennem mad og indkøb kan opnå hyggeligt samvær med dine børn.

Få succes med indkøbene

Det kan hurtigt blive en udfordring af tage børnene med på indkøb efter en lang dag i børnehaven eller skolen for ikke nok med, at de er småtrætte, så melder sulten sig også. Få succes med indkøbene ved at have kiks med i tasken, en banan, en figenstang eller lignende, og lad børnene spise det i bilen på vej til supermarkedet.

Når I går rundt og finder madvarerne, kan det være en god leg at sætte børnene i gang med at finde mel, mælk, rugbrød eller lignende. Sørg for at have lavet en indkøbsliste i forvejen, så du præcist ved, hvad der skal i kurven.

Inddrag dine børn i madplanen

Dine børn vil elske at få indflydelse på madretterne til ugens løb. På den måde får de medbestemmelse, og du sikrer dig, at de får noget mad, som de gider at spise. Udvælg 2 ud af ugens 7 dage, hvor børnene kan bestemme menuen.

I kan også sætte jer ned sammen og kigge i kogebøger med billeder, og lade dine børn pege på de retter, som de synes ser mest lækre ud.

Tag børnene med i køkkenet

Tiden kan være knap i hverdagene og overskuddet og energien det samme. Brug i stedet weekenderne på at tilberede aftensmad i god tid med børnene eller bag en kage eller nogle boller til eftermiddagskaffen. På den måde er du sammen med dine børn, og du viser et overskud, du ellers måske ikke vil have i hverdagene.

I hverdagene kan du i stedet med fordel lade dine børn være med til at dække bord, skylle grøntsager eller røre i gryden. Så føler de også, at de har gjort en indsats, når det kommer til madlavningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *