Fokus på amning: Kend din kost – myter og sandheder

Vi vil vores børn det bedste, og at give dem den bedste start på livet, er noget af den største gave, vi kan give dem. Her er fokus rettet på kosten, og hvilken indflydelse din kost har på dit barn i den tid, hvor du ammer. Lær sandhederne og myterne at kende i denne kostguide.

# Du må ikke spise jordbær og chokolade, mens du ammer

Det er ikke før blevet dokumenteret, at visse fødevarer kan have negativ indflydelse på dit barn, mens du ammer. Derfor er der heller ingen grund til at udelukke mad som chokolade eller jordbær. Dog skal man være opmærksom på sit sukkerindtagen, da det er vigtigt at variere sin kost med rigeligt af fisk, vitaminer, mineraler og derimod skære ned på sukker og fedt.

Derfor: En myte

# Du må ikke drikke kaffe, mens du ammer

Det anbefales, at man tænker over sit kaffeindtagen i den tid, hvor du ammer dit barn. Ikke kun kaffe, men generelt koffeinrige drikke som te og cola. Begræns dig til højst 3 kopper på en dag i perioden, hvor du ammer.

Derfor: En myte

# Du skal sætte dit vandindtagen op under amning

Mens du ammer, er det vigtigt, at du får masser af væske, herunder vand, da du vil blive mere tørstig af at amme, i og med din krop har brug for ekstra væske og energi til at producere mælk. Hav derfor altid en kande med vand stående på spisebordet.

Derfor: Sandhed

# Undgå alkohol, når du ammer – det er forbudt

Det er ikke forbudt at røre alkohol, mens du ammer, men det anbefales, at du holder dit forbrug nede, således du kun indtager et glas i ny og næ og maks. 7 genstande om ugen.

Derfor: En myte

# Du vil tabe dig under amning

Amning slanker rent faktisk. Det siges, at hvis din vægt er regelmæssig, har du brug for omkring 475 kalorier ekstra i den tid, hvor du ammer. Derfor kan du godt tillade dig at spise lidt ekstra, uden at det vil sætte sig på din krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *