Sådan vælger du det rigtige foder til din hund

Hunden er menneskets bedste ven og er en fast del af mange danske familier. Hunden giver os glæde i hverdagen, tvinger os ud til lidt motion, og modvirker faktisk både stress og depression. Desværre kan hunde ikke tale – de kan kun fortælle på deres egen måde, hvad de mener og føler om forskellige ting. Derfor er det også vigtigt, at du tænker dig grundigt om, når du vælger hundefoder. Din hund fortjener det bedste. Læs med her og få tips til, hvad du skal overveje, når du køber hundefoder.

Hos Rigtig Hundemad på Frederiksberg finder du et udvalg af hundefoder, og passionerede ekspedienter der kan give dig råd og vejledning til at finde den helt rigtige mad til din hund.

Råt kød

Inden hunden blev et højt elsket kæledyr, var den et rovdyr, der spiste råt kød. Det var først da tørfoderproduktionen startede, at hundene holdte op med at spise råt kød. Hundene har biologisk set været vant til at jage deres bytte i naturen, så de er altså indrettet til at spise råt og uforarbejdet kød.

Hos Rigtig Hundemad på Frederiksberg finder du et stort udvalg af råt foder til din hund. Når du vælger råt kød til din hund er BARF-princippet godt at kigge efter. Det står for Bone And Raw Food og arbejder ud fra et princip om dit kæledyrs naturlige instinkt. Med BARF foder vil din hund typisk opleve følgende fordele:

  • En renere og sundere pels
  • Renere og stærkere tænder
  • Ingen allergi
  • Et stærkere immunforsvar

BARF foder er sammensat ernæringsmæssigt forsvarligt således, at din bedste ven ikke kommer til at mangle noget. Foderet fås til flere forskellige hundestørrelser og typer. Kødet er etisk korrekt produceret og er godkendt til human ernæring.

Tørfoder

Der findes et væld af forskellige mærker og typer, når det kommer til tørfoder. Hvis man vælger tørfoder, er det dog vigtigt at tænke over, hvad hunden egentlig har brug for og godt af. Din hund – lige såvel som dig selv, er ikke biologisk indrettet til at skulle spise forskellige konserveringsmidler. Som tidligere nævnt er hunden et rovdyr, og den har traditionelt spist råt kød. Hvis du alligevel ønsker at give din hund tørfoder, skal du sørge for, at det ikke er lavet med for meget fylde som majs, hvede, gluten, soja og andre fylde produkter, der egentlig ikke gør noget godt for din hund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *