Stop madspild: Sådan undgår du at smide mad ud

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du køber for meget mad ind i forhold til, hvad der reelt bliver spist om ugen. Hvorfor ikke være mere bevist om sine madvaner, og hvad der skal til for at undgå madspild, og på den måde spare penge om måneden? Bliv klogere på, hvordan du kan undgå madspild.

5 gode råd til at undgå madspild

 1. Lav en madplan
  Et godt udgangspunkt er at lave en madplan, der tilrettelægger hele ugens middagsretter. På den måde skaber det overblik over, hvilke dage der er tid til at gøre lidt ekstra ud af det, og hvilke dage, der er brug for at spise rester. Du undgår samtidig at købe for meget mad ind i forhold til, hvad I når at spise derhjemme.
 2. Spis rester
  Det kan være en god idé at lave dobbeltposition, så man har til næste dag, da det kan lette hverdagen lidt, hvis den er travl i forvejen. Nogle retter er dog ikke så friske og gode dagen efter, men retter som lasagne, frikadeller, spaghetti med kødsovs og lignende kan med fordel laves i større positioner. Oftest er det også billigere at spise på den måde, særligt hvis man er alene.
 3. Vær strategisk

Det er aldrig en god idé at handle på tom mave. Vi har lettere ved at fylde indkøbskurven med alt muligt, vi i forvejen ikke har brug for, hvis vi er sultne. Tag derfor ud at handle efter frokosten om søndagen, eller når børnene er blevet lagt i seng, og aftensmaden er blevet indtaget.

 1. Vejledende datomærkning
  Vær ikke hys med supermarkedernes datomærkning. De er kun vejledende, og mange supermarkeder sætter varer ned, hvis der er få dage til udløbsdato. Spar penge ved at købe disse varer og spis dem samme dag eller frys det ned, så du har til en anden aften.
 2. Korrekt madopbevaring
  Er I en stor familie, der fx drikker meget mælk eller spiser meget forskelligt kødpålæg, så sørg for at sætte det ældste forrest i køleskabet, så maden ikke når at blive for gammelt og dermed må smides ud. Mange madvarer kan også snildt fryses ned, hvis du kan se, at det ikke kan nå at blive spist inden udløbsdato.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *